Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с охладителната система!Помощ!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тази система се самообезвъздушава. Ако това не се случва , провери тънкия маркуч който връща течноста в казанчето. Обикновено се запушва щуцера на самото казанче, или тънките щуцери които влизат под дросела. Не вярвам това да е проблема за толкова обилно кипене. Друго което се сещам е да смениш капачката на казанчето. Не разбрах как разбираш че връща водата толкова обилно като казанчето е затворено при топъл мотор. Другото което написаха колегите: оригиналния датчик на перката включва 1-ва скорост на 92гр. и 2-ра на 97гр. като сложиш някаква допустима грешка в уреда не мисля ,че това ти е проблем.
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Лечи си, че не си обикновен газаджия. Прав си за това, че ако е повредена 1-та степен се получава точно това - при 95 градуса показание има обилно изхвърляне на вода дори и след изключване на мотора. Само не можах да разбера проверил ли е колегата да ли не е от изпаритела.
      Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

при мой колега с 2.0 8 клапана, пак така извираше през капачката, особенно след изключване на мотора. Оказа се че радиатора нямаше необходимият дебит от гадостите в системата, останали от каране с какво ли не, но не и антифриз. Почистването оправи нещата, за щастие без други повреди по мотора!

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Смених радиатора (спукан) и почти всички (достъпни) маркучи (от ЛАДА,VW,НИВА) всичко вече е наред! Вече обезвъздушава добре и не тече.Новия радиатор (втора употреба 80лв) идва малко голям (от някакв ФИАТ е ама пасна добре ) за по-голям двигател е и не вдига повече от 90 градуса,а и парното ми се вижда слабо. Иначе вече се радвам . Перката вкючва на 86-8 градуса на парва степен ,2ра не съм стигал. Радвам се че се справих почти сам със всичко това!
          Last edited by Fushuu; d.m.y г., 18:49.
          Alfa Romeo 155 1.8 t.s. 1993- първата ми кучка

Comment

Някаквия радиатор е от ТИПО - дизел. Няма проблем.
            Лошото е ,че ще се наложи да смениш и вътрешното радиаторче и парното ще дойде.
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Working...
            X